Nincs jobb ajándék a közösen megélt ünnepnél. Ezért is ajánljuk karácsony előtt a Magyar Katolikus Családegyesület tizenhárom részben megjelent kiadványát. A „Családi ünnepeink” sorozat gyakorlati segítséget nyújt ahhoz, hogy a különböző ünnepeket méltón és szépen üljék meg a keresztény családok.

 

Az Új Ember kiadványként megjelenő Gyermekáldás természetesen című könyv – egy, a gyermektelenség esetén ajánlható, erkölcsileg elfogadható módszerről, – a NaProtechnológiáról szól.

A könyvbemutató helyszíne: Szent István bazilika, Mária terem (1051 Bp. Szent István tér 1., bejárat a Bajcsy-Zsilinszky út felől)
Időpontja: 2017. november 30., 16.30

 

A Karikó Éva által szerkesztett kötetben a Dévai Assisi Szent Ferenc Alapítvány vezetőjének gondolatait olvashatjuk párbeszédről, bizalomról, megbocsátásról, Krisztus irgalmas szeretetéről.

 

A „Kedves Ferenc pápa!” című kötet februárban jelent meg angol nyelven a Loyola Press kiadónál; május 15-én a New York Times bestsellerlistáján az ötödik helyen áll a gyerekkönyvek között.

 
A "Szerelempróba" és "A bátorság emberei" című filmek rendezőinek legújabb filmje!

 

Kovács Ferenc diakónus és Kovácsné Treer Mária gyásztanácsadó könyve, a “Ne félj, nem ítéllek el!”, abortuszon, vetélésen átesett nőknek és egészségügyi dolgozóknak tartott lelkigyakorlataikon és a Mária Rádióban elhangzott műsoruk beszélgetésein alapul. A kötet segítséget próbál nyújtani az érintetteknek, és megismerteti az olvasókkal a házaspár által kidolgozott lelkigyakorlatot.

 

  A szülőket vádolják, de nem képzik. Évente sok millió új anya és apa „veszi fel" azt a munkát, amely a világon talán a legnehezebb: hazavinni egy majdnem teljesen magatehetetlen csecsemőt, viselni minden felelősséget testi és lelki egészségéért, és úgy nevelni, hogy tevékeny, együttműködő és hasznos polgárrá váljon. Van-e ennél nehezebb és igényesebb munka? És hány szülőt tanítottak meg rá?

  Dr. Thomas Gordon világhírű pszichológus könyve, - a P.E.T. ( Parent Effectiveness Training, azaz A szülői eredményesség tanulása), - és módszere sokaknak segített eredményes szülővé válni. Gordon az empátiára, a feltétel nélküli szeretetre, valamint a gondolat és a közlés közötti összhangra építve alakította ki a Gordon-módszerként ismert, a mindennapi helyzetekben jól használható technikákat.