Savio Szent Domonkos (1842–1857) a ministránsok és a várandós anyák védőszentje. A 15. születésnapja előtt nem sokkal elhunyt Domenico Giuseppe Saviót 1954-ben emelték a szentek sorába.

A koronavírus-járványra való tekintettel hazánkban is veszélyhelyzet lépett érvénybe. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia döntése nyomán a nyilvános liturgiák március 22-étől elmaradnak. Ezért különösen is fontos, hogy naprakész tájékoztatást nyújtsunk a szentmisék közvetítéséről, hogy a hívek megerősítést, vigasztalást és bátorítást nyerjenek.

 A Frankel Leó úti Irgalmasrendi Kórházban új épületszárny épült, ahol létrehozták a kórházon belül a Keresztény Családi Centrumot.
Az országos területi ellátással bíró Budai Irgalmasrendi Kórházban (BIK) működő Keresztény Családi Centrum célja, hogy segítséget nyújtson a családalapításban, és az ezzel kapcsolatban felmerülő problémák orvoslásában. A Centrum természetesen nyitva áll minden házaspár, párkapcsolatban élő, illetve egyedülálló nő és férfi, továbbá serdülőkorban lévő fiatal nő és férfi előtt, aki egyetért a BIK szemléletével és elveivel. A teljes ellátás az OEP által finanszírozott.

 

Nincs jobb ajándék a közösen megélt ünnepnél. Ezért is ajánljuk karácsony előtt a Magyar Katolikus Családegyesület tizenhárom részben megjelent kiadványát. A „Családi ünnepeink” sorozat gyakorlati segítséget nyújt ahhoz, hogy a különböző ünnepeket méltón és szépen üljék meg a keresztény családok.

 

Az Új Ember kiadványként megjelenő Gyermekáldás természetesen című könyv – egy, a gyermektelenség esetén ajánlható, erkölcsileg elfogadható módszerről, – a NaProtechnológiáról szól.

A könyvbemutató helyszíne: Szent István bazilika, Mária terem (1051 Bp. Szent István tér 1., bejárat a Bajcsy-Zsilinszky út felől)
Időpontja: 2017. november 30., 16.30

 

A Karikó Éva által szerkesztett kötetben a Dévai Assisi Szent Ferenc Alapítvány vezetőjének gondolatait olvashatjuk párbeszédről, bizalomról, megbocsátásról, Krisztus irgalmas szeretetéről.

 

A „Kedves Ferenc pápa!” című kötet februárban jelent meg angol nyelven a Loyola Press kiadónál; május 15-én a New York Times bestsellerlistáján az ötödik helyen áll a gyerekkönyvek között.