Továbbra is várja az adományokat Kárpátalja megsegítésére a Katolikus Karitász.
A segélyszervezet a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségével (KCSSZ) együttműködve igyekszik még hatékonyabban segíteni a bajbajutott kárpátaljai családokat – mindenekelőtt a gyermekes családokat –, továbbá az egyedülálló időseket.

A háború sújtotta Ukrajna magyarok lakta vidékén a családoknak a mindennapi megélhetése is egyre nagyobb gondot okoz. Ma már egy átlag nyugdíj nem éri el a 9000 forintot, miközben az élelmiszerárak drasztikusan emelkednek.

A Katolikus Karitász ezért most a Kárpát-medencében működő családszervezetekkel összefogva folytatja a kárpátaljai magyarság megsegítését, melyet 2014 őszén Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkárának felhívására indított a segélyszervezet.

Megbeszélésükön Écsy Gábor atya és Szabó Endre hangsúlyozta az összefogás jelentőségét, „felelősek vagyunk egymásért, és ha a testvérünk bajban van, akkor segítünk rajta”.

Kérjük telefonhívásával vagy pénzadományával segítse a kárpátaljai magyar családokat!

1356-os adományvonalunk tárcsázásával
hívásonként 500 forinttal járulhatnak hozzá az akcióhoz!

Pénzadományát az alábbi számlaszámon is várjuk:
Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00800007
A közlemény rovatba kérjük beírni: „Kárpátalja”.

A Katolikus Karitász szívesen várja más szervezetek, egyesületek csatlakozását is a gyűjtéshez, hogy minél szervezettebben jussanak el az adományok a rászorulókhoz Kárpátalján!
Segítsen, hogy segíthessünk!

Forrás:Katolikus Karitász