2014. 10. 3.


Nemeshegyi Péter SJ. ad elő a tizedik nagybányai Háló találkozón október 10-én és 11-én.

Szent II. János Pál pápától kölcsönöztek mottót - "Adjunk hálát a múltért, éljük szenvedéllyel a jelent és tekintsünk bizalommal a jövő felé" - az október 10-én és 11-én megrendezésre kerülő nagybányai Háló találkozónak.

A keresztény közösségeket tömörítő mozgalom éves összejövetelét pénteken este hét órától, a Szent Miklós templomban szentségimádással kezdik, utána Prof. Dr. Nemeshegyi Péter SJ. „Keresztény családok napjainkban" címmel tart előadást.

A rendezvény másnap a Boldog Scheffler János Közösségi Házban folytatódik, reggel tíz órától, ahol a ráhangoló programpontok után Konrád Katalin partiumi régióvezető beszél a Háló szerepéről az egyházban, majd fél tizenegytől „Az öröm evangéliuma és az evangélium öröme - Ferenc pápa nyomán" címmel Nemeshegyi Péter SJ. tart előadást. Ennek gondolatairól csoportokban beszélgetnek később a résztvevők, Puchard Zoltán kiállításán és előadásán vesznek részt, Balázs Hajnalkával énekelnek, műhelymunkán élnek az alkotás örömének, végül pedig, este hat órától a Szentháromság templomban, szentmisében adnak hálát a találkozásért.

A rendezvényre október 5-ig lehet jelentkezni Uglár Sándornál a 0746014930-as, Fenyák Ágotánál a 0733757430-as, Siklódi Olgánál a 0746343881-es telefonszámon, valamint a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ímélcímen.

 

Forrás: A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye honlapja