2014. november 25., kedd

Régen a nagy királyok, hadvezérek, világi vezetők meghatározó udvarral, udvartartással rendelkeztek. A szentekről bizony ilyet nemigen hallottunk! Nem is hallhattunk, mert ők a mennyei kincseket keresték, és amit ezekből már itt a földön képesek voltak befogadni, bizony azt adták tovább. Szent Miklós élete és tettei is ezért képesek évszázadok óta ragyogni az emberek között.

Olyannyira, hogy idén „udvart készítünk” annak a példának, az önzetlen szeretet továbbadásának, mely Őt annyira jellemezte.

Az Ő udvarát próbáljuk - szinte lehetetlen vállalkozás - a nyíregyházi görögkatolikus püspökség és szeminárium (Nyíregyháza, Bethlen G. u. 5.) belső udvarán megvalósítani. Azt a közeget, mely korunkban is megmutatja, hogy az ember csak szeretettel, nyitottsággal és odafigyeléssel fordulhat a másik ember felé. A szeretet udvarát jelenítik majd meg a színpadi fellépőink: Pál Dénes, Pregitzer Fruzsina, az Acapellart énekkar, a Lautitia Vegyeskar, a Papnövendékek kórusa; az udvarban kialakított sátrak, melyben a város egyházközségei és görögkatolikus intézményei mutatkoznak be.

A Karitász sátorban pedig folyamatosan gyűjteni fogunk a rászorultaknak, az ő boldogabb Karácsonyukért!

Udvarunk nyitva december 6-án 11 és 15 óra között, és másnap, 7-én vasárnap 15 és 18 óra között, amikor is 16.25-kor Szent Miklós udvarában az „Egymillió csillag a szegényekért program” kezdeteként mindannyian egy-egy gyertyát gyújtunk azért, hogy egyre kevesebb nélkülöző legyen világunkban!

Szeretettel várunk! Légy részese Szent Miklós udvarának!

Részletes program a Hajdúdorogi Egyházmegye honlapján.