Mária Út teljes szakaszán egy közös, Közép-Európa nemzeteit összekötő, annak közösségeit fejlesztő célért szervez zarándoklatot a Mária Út Egyesület minden év augusztusának végén, Nagyboldogasszony ünnepe után. Ez, a minden évben megrendezésre kerülő zarándoknap az 1Úton nevet viseli és több száz települést érint Ausztriában, Erdélyben, Felvidéken, Délvidéken, és Magyarországon egyaránt.

 

Elvált szülőknek szervez zarándoklatot az Emmánuel közösség a Tolna megyei Bátára május 14-én, vasárnap. A buszos-gyalogos zarándokok gyerekeikért imádkoznak, hogy minél inkább megszabadulhassanak a válás okozta sebektől.

 

 Május 28-án immár tizedik alkalommal, 5 helyszínről, 9 irányban indul el a fővárost körülölelő gyalogos zarándoklat. A zarándoklat fő célja közös ima hazánkért, fővárosunkért, saját lakóhelyünkért, egyházközségünkért, családunkért. Az idei évben is keljünk útra és kérjük Mennyei Édesanyánk közbenjárás

 

 A megszentelt élet évéhez kapcsolódva szeptember 12-én, Szűz Mária neve napján Bakonybélben, a bencések Szent Mauríciusz-monostorában tartották a Veszprémi Főeegyházmegye családos zarándoklatát – tájékoztat az egyházmegye.

2014. szeptember 22., hétfő


Zarándoklat-sorozat a szinódusért (szept. 25. - okt. 19. között minden kedden és csütörtökön délelőtt)

"A családpasztoráció kihívásai az új evangelizáció összefüggésében" címmel Ferenc pápa rendkívüli szinódust hívott össze idén október 5-től. A püspöki gyűlés a családok életét illetve vallásosságát érintő több fontos kérdést is felvet, bár ezekre választ nem feltétlenül idén, hanem leginkább a jövő év októberi rendes szinóduson adnak majd a vatikáni megbízottak.

2014. szeptember 25., csütörtök

Ez évben 2014. október 3-án kelünk útra Debrecenből, hogy két napon keresztül apák, férfiak imádkozva, énekelve vagy épp elcsendesedve hálát adjunk és közelebb kerüljünk Istenhez, családunkhoz, önmagunkhoz.

"A Paradicsomkertbe nem a lábunkkal, hanem a szívünkkel lépünk be."

Clairvauxi Szt. Bernát szavait választotta a Veszprémi Főegyházmegye Családpasztorációs Munkacsoportja és a helyi szervezők szeptember 13-ára, a 2014. évi Családos Zarándoklat mottójául. Ebben az évben a Bakony szívében lévő kisváros, Zirc adott otthont a rendezvénynek.