Elvált szülőknek szervez zarándoklatot az Emmánuel közösség a Tolna megyei Bátára május 14-én, vasárnap. A buszos-gyalogos zarándokok gyerekeikért imádkoznak, hogy minél inkább megszabadulhassanak a válás okozta sebektől.

 

Egyre nő a nem teljes családban felnövő gyerekek száma, és egyre több elvált szülőt érint a legnagyobb aggodalom, hogy mi lesz a gyermekeikkel... Ezen a téren számosan megtapasztalták már az ima erejét, Isten gyógyító szeretetét. Ebből a megfontolásból kiindulva hívja az Emmánuel közösség május 14-én buszos-gyalogos zarándoklatra mindazokat, akik gyermekeikért, unokáikért szeretnének imádkozni, mert szüleik válása, szakítása, eesetleg az egyik szülő halála, akárhány éves korukban történt is, sebet okozott nekik.

A zarándoklatra várják azokat is, akik azóta már nem egyedül élnek, és azokat is, akiknek a gyermekeik már felnőttek.

A zarándoklat rövid, körülbelül 5 kilométeres imádságos sétából áll. Ezt követően szentmisét ünnepelnek, amelyet közösen megterített asztalon „batyus ebéd”, ismerkedés-beszélgetés, a kegyhely történetének, üzenetének fölfedezése követ. Emellett a program részeként tanúságtételekre és a gyermekekeért felajánlott dicsőítésre is sor kerül.

Budapestről közösen bérelt busz indul reggel fél 7-kor, de az ország minden tájáról várják az egyénileg vagy csoportosan érkezőket. Az is jelentkezhet, aki bármilyen okból nem tud gyalogolni, egy csoport a szentségi kápolnában imádkozik majd a gyerekekért.

A program délelőtt fél 10-től délután 4 óráig tart.

A szervezés érdekében kérik a zarándoklaton résztvenni szándékozókat, regisztráljanak a www.avelap.hu oldalon.

Az Egyedülálló szülők zarándoklata gyermekeikért elnevezésű programot minden évben megrendezik ezután a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusig. A következő zarándoklat 2018 őszén lesz Bátára, hazánk egyetlen, eucharisztikus csodához kötődő kegyhelyére.

Forrás és fotó: Emmánuel közösség / Magyar Kurír