A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Családteológiai Intézete hatvanórás képzést indít lelkipásztorok, valamint a jegyesoktatásban közreműködő házaspárok számára. A képzés célja az Egyházban folyó jegyesfelkészítésben tevékenykedők szakmai támogatása, továbbképzése.

 

Témák: a házasság működésének pszichológiája-teológiája, önismeret, a házas életstílus, morális kérdések, a jegyesfelkészítés módszerei, kérdőívek és szituációs játékok.

Időpontok: 6 alkalom – pénteki napokon – 9.30 és 17.30 óra között
2017. október 6., 13., 20., 27., november 10., 17.

A jelentkezés módja:
– a jelentkezési lap a Családteológiai Intézet honlapjáról tölthető le, amit a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre kell visszaküldeni;
– a résztvevőktől egyházi ajánlást és egy rövid motivációs levelet kérnek;
– a jelentkező világiak egy felvételi beszélgetésen vesznek részt;
– a papokon és diakónusokon kívül olyan személyek jelentkezését várják, akik házastársukkal együtt fognak részt venni a jegyesek felkészítésében, és a képzésen is együtt vesznek részt;
– a képzés sikeres teljesítéséről az intézet tanúsítványt állít ki.

Érdeklődni lehet Rőder Tamásnénál a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

Kérjük, hogy jelentkezési szándékukat legkésőbb szeptember 15-ig jelezzék.

Forrás: Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola