Hiánypótló edukációs és érzékenyítő programsorozat indul útjára Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata Családbarát Újbuda Programjának keretében, a Felelős Szülők Iskolája szakmai szervezésében. Az öt alkalomból álló, ingyenesen látogatható előadás-sorozat célja a férfi, a férj, az apai és atyai identitás újraértelmezése, értékelése, „támogatása”. Az előadásokon, kerekasztal-beszélgetéseken a részvétel ingyenes, de a korlátozott férőhely miatt regisztrációhoz kötött.

„Az előadás-sorozat célja egy párbeszéd elindítása, ahol megfelelő szakmai háttérrel kísérve beszélhetünk családról, a szülői szerepekről és feladatokról, nevelésről, a média hatásáról, a társadalmi elvárásokról, vagy éppen ezek megváltoztatásáról, mert erre minden eddiginél nagyobb szükség és igény mutatkozik.” – fogalmazott Dr. Molnár László, Újbuda alpolgármestere.

A februártól májusig öt előadásból álló sorozaton minden alkalommal új megközelítésből tárgyalják az apai szerepeket: Kádár Annamária meseterapeutával az igaz mesék erejéről, Léder László pszichológussal a csendes apaforradalomról, Varga István jövőkutatóval, íróval a kamaszokról és a motivációról, valamint Tari Annamária klinikai szakpszichológussal az online és offline elengedésről. Minden előadást kerekasztal-beszélgetés követ, ahol írók, mentálhigiénés szakemberek és „hétköznapi” édesapák osztják meg tapasztalataikat a hallgatósággal. Az előadások háziasszonya, moderátora Tibenszky Moni Lisa, a Felelős Szülők Iskolája alapító-ügyvezetője.

Tervezett program

  • Böjte Csaba testvér: Az apák szerepe a családban Vendégek: Polus Enikő, mentálhigiénés szakember, Me-Se-KŐ, Bedő Imre, Férfiak Klubja alapítója

      Időpont: Február 14. szerda, 18 óra
      Helyszín: Villányi úti Konferenciaközpont (1114 Budapest, Villányi út 11-13.)

  • Kádár Annamária, meseterapeuta: Apa mesél Vendég: Víg Balázs, gyermekkönyv író

      Időpont: Március 1. csütörtök, 18 óra
      Helyszín: B32 Galéria és Kultúrtér (1111 Budapest, Bartók Béla út 32.)

  • Léder László, pszichológus: Apává válás – Csendes apaforradalom Vendég: Sándor Zsolt Mihály, Apa Akadémia

      Időpont: Március 21. szerda 18 óra
      Helyszín: A38 Hajó, konferenciaterem (1117 Budapest, Petőfi híd)

  • Varga István, coach, jövőkutató: Kamaszokkal is lehet élni, sőt! Vendégek: Varga István kamasz gyermekei, Varga Bonifác Péter és Varga Borbála Terézia

      Időpont: Április 26. csütörtök, 18 óra
     Helyszín: A38 Hajó, konferenciaterem (1117 Budapest, Petőfi híd)

  • Tari Annamária, klinikai szakpszichológus: Elengedés online, offline

      Időpont: Május 4. péntek, 18 óra
      HelyszínB32 Galéria és Kultúrtér (1111 Budapest, Bartók Béla út 32.)

Az előadásokon, kerekasztal-beszélgetéseken a részvétel ingyenes, de a korlátozott férőhely miatt regisztrációhoz kötött.

REGISZTRÁCIÓ ITT!

Forrás: Felelősszülőkiskolája.hu