Tizenkettedik alkalommal rendezik meg hazánkban a házasság hete rendezvénysorozatot február 10. és 17. között, melynek sajtótájékoztatóját Budapesten, a Benczúr Házban tartották február 7-én.

Előadók: Kézdy Anikó, Somogyiné Petik Krisztina, Papp Miklós (Sapientia), Illés Zita (Baptista Szeretetszolgálat)

Időpont: 2018. március 8. - csütörtök - 19 óra

Helyszín: Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola,

1052 Budapest, Piarista köz 1., Auditorium Maximum

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

Az Európai Regionális Szervezet (ERGO) meghívására tartott nagyszabású előadást Christopher West, a Philadelphia közelében található Test Teológiája Intézet kutatója, napjaink egyik legkeresettebb katolikus előadója. A megragadó előadásmódjáról ismert népszerű szerző első alkalommal látogatott Magyarországra, hogy Szent II. János Pál testről szóló elmélkedései nyomán megismertesse velünk az egyház forradalmi tanítását a szexualitásról. Előadásáról, tévhitekről és saját útkereséséről kérdeztük.

 

2017. májusában Magyarországra, Budapestre látogat Chritopher West, amerikai antropológus, a test teológiájának világhírű szakértője!

A megragadó előadásmódjáról ismert népszerű szerző első alkalommal érkezik hazánkba, hogy Szent II. János Pál testről szóló elmélkedései nyomán megismertesse velünk az Egyház forradalmi tanítását a szexualitásról. Christopher West – és persze II. János Pál – egyik fő vezérgondolata, hogy a testünk és a lelkünk vágyai Istenhez vezetnek el bennünket, amelyeknek köszönhetően ahhoz a boldogsághoz juthatunk el, amelyre teremtve lettünk!

 

Nők nélkül nincs harmónia a világban – jelentette ki a szentatya február 9-én reggel, a Szent Márta-ház kápolnájában bemutatott szentmisén.

 

Lelkészi és lélektani gondolatok a családon belüli irgalmas lelkületről.

– A bútorok összeszerelése férfimunka, a mosogatás pedig a nő feladata?

– Ha a feleségnek tíz pár cipője is elfér az előszobában, a férj számára miért csak háromnak jut hely?

– Ha a férfi mindig későn fekszik le aludni, soha nem fog tudni együtt kávézni a feleségével reggelenként?

– Ilyen és ezekhez hasonló mondatokban fogalmazódnak meg kimondott és kimondatlan elvárásaink a házastársunk felé. Az elvárások pedig irgalmatlanná tehetik a családi légkört, amelyben senkinek nem jó létezni. Papp Miklós görögkatolikus lelkész, Kézdy Anikó és Somogyiné Petik Krisztina pszichológusok a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Családteológiai Intézete által rendezett előadás-sorozat keretében e témában tartottak előadást Irgalom a családban címmel.

 

 Ismét Pécsre látogat Pál Ferenc atya: 2016. május 2-án, hétfőn a „Megbocsátás és Irgalom" fogalmáról beszél, ami az irgalmasság szentévében különösen időszerű.

Az előadások ingyenesek, azonban előzetes regisztrációhoz kötöttek. Az előadásokra külön-külön kell jelentkezni, a regisztrációs űrlap kitöltésével. Regisztráció itt.

Helyszín: Lauber Dezső Sportcsarnok
Cím: H-7633 Pécs, Dr. Veress Endre utca 10.
Időpont: 18.00