Ismét Pécsre látogat Pál Ferenc atya: 2016. május 2-án, hétfőn a „Megbocsátás és Irgalom" fogalmáról beszél, ami az irgalmasság szentévében különösen időszerű.

Az előadások ingyenesek, azonban előzetes regisztrációhoz kötöttek. Az előadásokra külön-külön kell jelentkezni, a regisztrációs űrlap kitöltésével. Regisztráció itt.

Helyszín: Lauber Dezső Sportcsarnok
Cím: H-7633 Pécs, Dr. Veress Endre utca 10.
Időpont: 18.00

 

Pál Feri atya egy interjúban így beszélt az irgalmasság és a család kapcsolatáról: „John Gottman amerikai családterapeuta mondott egy nagyon izgalmas kijelentést: »A család nem az a hely, ahol bárkinek is igaza lenne.« Értelmezhetjük ezt tévesen, gondolhatjuk, hogy ez az igazság leértékelése, vagy elkendőzése. Nem erről van szó azonban: ha a családban családként éljük meg az összetartozásunkat, vagy egy társkapcsolatban társkapcsolatként éljük meg, ahogy egymáshoz viszonyulunk, akkor ha te valamit jobban tudsz, mint én, az engem is gazdagít. Ha valamit jobban látsz, mint én, ha helyesebb döntést hoztál, az nem ellenemre van, hanem kiegészít és gazdagít engem, mert mi együtt alkotjuk a kapcsolatot, egy családhoz tartozunk. Ezért nem véletlenül a család az irgalmasság vagy a megbocsátás megtanulásának az elsődleges közege. Ez sosem jelenti azt, hogy az igazságot tagadjuk, hanem azt mondjuk, hogy az az igazság, ami nálad van, aminek fényében kiderülhet az, hogy én valamit nem tudok jól, vagy tévedtem, nem megbélyegez engem, nem lealacsonyít, nem megalázó, megszégyenítő rám nézve, hanem engem gazdagító igazság. Milyen nagyszerű dolog az, ha egy családban – ha valakinek igaza van – azt nem fegyverként használja, hanem olyan értékként, amely a másik javára lehet és kiegészítheti őt. Milyen nagy dolog, ha valaki másnak van igaza és nem nekem, mégsem érzem azt, hogy ez fenyegetné az önbecsülésemet, hanem azt gondolhatom: milyen jó, hogy mi kapcsolatban vagyunk, mert így részesülhetek az értékességedből!".

Forrás: pecsiegyhazmegye.hu