2014. szeptember 25. 

A Katolikus Karitász Rév Szolgálata ismét „apacsoportot” szervez kiskorú gyermeket nevelő apák és leendő apák részére – tájékoztat a Katolikus Karitász.

Az első alkalmat október 13-án, hétfőn, 17 órakor tartják. A csoport hat találkozása során a következő témákkal foglalkoznak: hogyan válunk apává; az apa jelenléte és szerepe a mai családokban; az apa és az anya feladatmegosztása a gyermeknevelésben. Ezek az összejövetelek minden családfő számára alkalmat adnak arra, hogy szembesüljön azzal, milyen apa is ő valójában.

A szervezők lehetőséget adnak arra is, hogy a résztvevők által felvetett kérdéseket is megbeszéljék.

Az apaságot természetesen nem lehet önmagában tekinteni, hiszen egy édesapa egyben férj és családfenntartó is, bár manapság számos esetben találkozhatunk ettől teljesen eltérő aktuális élethelyzetekkel – fogalmazzák meg a szervezők.

Az apacsoport találkozói az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósulnak meg, így a résztvevők térítésmenetesen vehetnek részt rajtuk. A kurzus nyitott, tehát bármikor lehet csatlakozni hozzá a hat alkalom során, életkortól függetlenül.

Az első összejövetelt személyes, egyéni megbeszélés előzi meg, melynek során az érdeklődők találkozhatnak a csoportvezetőkkel.

A foglalkozások helyszíne: Katolikus Karitász Rév Szolgálat, Budapest, XI. kerület, Csóka utca 5.

További információk:
Katolikus Karitász Rév Szolgálata: 06 (1) 466-44-55
Kovács Péter pedagógus: 06-30- 553-66-79
Márton Andrea, szociológus, szakvizsgázott szociális munkás, csoportterapeuta: 06-30-553-63-75

Magyar Kurír