Szent II. János Pál pápa soha nem írt önéletrajzot, de beszédeiben, írásaiban, interjúiban gyakran idézte fel életének fontosabb eseményeit. Ezekből a visszaemlékezésekből állított össze egységes kötetet Justyna Kiliańczy-Zięba, a krakkói Jagelló Egyetem adjunktusa. Az Új Ember Kiadványok sorozatának legújabb kötete a szent pápa születésének századik évfordulójára jelent meg.

 

Gary Chapman az öt szeretetnyelvről szóló könyveivel rengeteg embernek tette boldogabbá, jobbá, gördülékenyebbé és szeretetteljesebbé nemcsak a kommunikációját, hanem a kapcsolatait is. De ezek mind az emberek közötti kapcsolatokra vonatkoznak. Mi a helyzet Istennel? Vele hogyan kommunikálhatnánk eredményesen? Hogyan használhatnánk istenkapcsolatunkban az öt szeretetnyelvet? Chapman Az 5 szeretetnyelv Istenre hangolva – Aki mindig közel van című könyvének elolvasása után összefoglalom nektek, hogyan érthetjük meg jobban Istent.

 

A Magyar Kurír „Új Ember Kiadványok” sorozatának legújabb kötetében az ismert lengyel publicista az orvostudomány etikai vonatkozásairól ír. Grzegorz Górny számtalan életből vett példán keresztül mutatja be, hogy „ez a tudomány az élet helyett egyre gyakrabban a halált szolgálja”.

 

Március 21-én este a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán mutatták be Németh Gábor „Bioetikai vázlatok” című könyvét, a kar és a kötetet kiadó Szent István Társulat közös szervezésében.

 

Megjelent a Magyar Katolikus Családegyesület „Családi ünnepeink” című 13 részes sorozatának pótfüzete. A kiadvány kifejezetten egy-egy család saját ünnepei: születésnapok, névnapok, egy életszakasz lezárásához kötődő ünnepek megélésében kíván segíteni.

 

Gyermektelenség. Talán sokaknak ez a legnagyobb félelme fiatal házasként, látva a megannyi példát maguk körül: annyira nem is magától értetődő, hogy gyermekeik születnek majd. Most az erkölcsileg sem kifogásolható NaPro Technológiáról jelenik meg egy könyv Gyermekáldás természetesen címmel. Schaffler Orsolyával, az interjúkötet szerzőjével beszélgettünk.

 

A gyermektelenség ma csaknem minden hatodik pár életét keseríti meg, és nagyjából egyenlő arányban vezethető vissza a nők, illetve a férfiak testi rendellenességeire. Miközben a babára vágyók vizsgálatok és kezelések tucatjain mennek keresztül, valahogy kevés szó esik a lelkük mélyén játszódó folyamatokról. Az érzelmi stresszről. A megküzdés módjairól. A gyász folyamatáról…