„Minden családban nagy esemény, ha egy gyermek megfogant, megszületett. Különösen korunkban, amikor a magyar házasságoknak közel 20%-a meddő. Sokan nagyon felületesen gondolkodnak az életről, azt gondolják, hogy az ember az élet forrása, és kénye-kedve szerint bánhat vele, az ember szabadsága, hogy engedi-e megszületni, vagy nem. Pedig az élet forrása nem az ember, hanem Isten; az élet Isten ajándéka az emberen keresztül.”

 

  Bíró László, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családreferens püspöke ezekkel a gondolatokkal köszönti az olvasót a Családi ünnepeink című 13 részes füzetsorozatának Keresztelő c. kiadványában.
A füzetsorozatnak már tíz száma jelent meg, ezek pünkösd, advent, karácsony, nagyböjt, anyák napja, Szent István király, mindenszentek és halottak napja, újév, és húsvét és a házasság ünnepét járják körül. A sorozat célja, hogy segítse a családokat igazi családegyházzá válni. A most megjelent Keresztelő c. füzet elsősorban a családokat, családegyházakat szeretné segíteni a keresztelő megünneplésében, amelyet a füzetben található lelki gondolatokkal, a népszokások és néphagyományok felelevenítésével, családdal készített interjúval, versekkel, kreatív ötletekkel szeretnénk inspirálni.
A Harmat Kiadó gondozásában megjelent füzet kapható az Új Ember Kiadó könyvesboltjában (1053 Budapest, Ferenciek tere 3.), valamint megrendelhető a http://www.12kosar.hu/ weboldalon, ahol a sorozat többi, már megjelent darabja is elérhető.

Forrás:katcsal.hu