Phil Bryant kormányzó aláírta a meg nem született gyermekek védelméről szóló, művi abortuszt tiltó törvényt (Unborn Child Protection From Dismemberment Abortion Act). Az új jogszabály július 1-jén lép hatályba Mississippi államban.

„E törvénynek megvan az ereje ahhoz, hogy megváltoztassa az emberek véleményét az abortusz szörnyű valóságával kapcsolatban az Amerikai Egyesült Államokban” – nyilatkozta Carol Tobias, a National Right to Life életvédő szervezet elnöke.

Lengyelország és Magyarország megvétózta az uniós igazságügyi és belügyminiszterek csütörtöki brüsszeli tanácskozásán az Európai Bizottság két rendelettervezetét, amik az eltérő állampolgárságú, de azonos nemű párok vagyoni viszonyait szabályozta volna, túllépve ezzel a házasság természetes értelmezésén.

A Boko Haram egyre aktívabb Nigériában, főleg a keresztény kisebbséggel szemben. Októberben a radikális iszlám újabb támadásokat intézett ellenük: két öngyilkos merénylő robbantása 11 ember halálát okozta.

Vértesaljai László SJ, a Vatikáni Rádió munkatársa tart előadást a Családszinódus mérlegéről a legfontosabb kérdéseket és eredményeket számba véve.

 

A Média a Családért Alapítvány a generációk közötti együttműködés és kommunikáció fejlesztésére versenyt hirdet „Kedves Nagyi” címmel. A nagymama és unoka párosok már néhány fotóval vagy egymásnak szóló levéllel pályázhatnak az értékes nyereményekért.

 

Nagy vihart kavart Missouri egyik iskolájának esete: egy 17 éves fiú (transznemű fiatal, azaz fiúnak született, de lánynak érzi magát) a lányok öltözőjében készült a testnevelés órákra. Több mint 150 diák vonult ki az iskolai órákról, hogy demonstrálják: nem értenek egyet az iskola megengedő hozzáállásával.

 

Paulo Patruno évek óta a szub-szaharai Afrikában fotózik. Témája az anyaság és a gyermekszületés, valamint a körülmények, amelyek között mindez jelen tud lenni.

A Huffington Post nemrég Patruno Birth is a Dream (A születés álom) című filmje kapcsán interjút közölt a fotóssal, amelynek fordítását alább közöljük.