Vasárnap franciák tízezrei és Európa szinte valamennyi országát képviselő civilek, köztük a CitizenGO csapata, Párizs utcáira vonultak, hogy tanúságot tegyenek az emberi élet értéke mellett. A vasárnapi párizsi Élet menete ("Marche pour la Vie”) és a múlt csütörtöki washingtoni Élet menete ("March for Life”) lehetőséget adnak az embereknek, hogy nyíltan kifejezhessék véleményüket.


Meggyőződésünk, hogy a francia és az európai társadalmak legfőbb problémái az emberi méltóság tiszteletének hiányában gyökereznek. Valljuk, hogy minden ember megismételhetetlen, emberi méltósága feltétlen tiszteletet érdemel. A még meg nem született, édesanyjuk szíve alatt fejlődő gyermekek, az idős, és beteg emberek ugyanolyan méltósággal rendelkeznek, mint bárki közülünk.
A párizsi Élet menetén felszólalt Grégor Puppinck is, a Jog és Igazság Európai Központjának (European Center for Law and Justice) munkatársa, az abortuszt túlélő újszülöttek elpusztítása ellen indított kezdeményezés egyik vezetője. Ehhez az akcióhoz Európa-szerte közel kétszázezren, köztük Magyarországról is ezrek csatlakoztak már. Ha még nem tette meg, Ön is aláírhatja az alábbi linken:

http://citizengo.org/hu/14044-az-ujszulottgyilkossagokat-europanak-kell-itelnie

A menet szervezői együttműködnek a La Manif Pour Tous, esetenként milliókat mobilizáló családvédő mozgalommal, valamint a "Sentinelle” mozgalommal, melynek tagjai 2 és fél éve állandó "virrasztást” tartanak az párizsi Igazságügyi Minisztérium előtt. Twitteren keresztül szervezik meg a mozgalom tagjai, hogy folyamatosan, éjjel-nappal legyenek, akik néma csöndben állva emlékeztetik a döntéshozókat arra, hogy a franciák többsége nem ért egyet a homoszexuális kapcsolatok házasság szintjére emelésével és azzal, hogy a homoszexuálisok gyermeket fogadhassanak örökbe.