Immár küszöbön az iskolai év kezdete. Íme néhány ötlet ahhoz, hogy hogyan kezdjük az új évet harmónikusan, Istennel.
 
NE AGGÓDJ! Ha azon kapod magad, hogy csak panaszkodsz, és görcsösen aggódsz, emlékezz ígéreteimre: "Ne aggódjatok életetekért!" (Máté 6:25.)

Mennyei Atyánk, akit a Biblia így nevez: Élet Barátja!
A gyermeket várókért könyörgünk hozzád: 
fiatal házaspárokért, akiknek nagy vágya, hozzád kiáltó kérése a gyermek,
gyermekekért, akik hatalmas örömmel fogadnának egy testvért,
nagyszülőkért, akiknek az unokák bearanyoznák az életüket,
szülőkért, akik egy gyermek örökbefogadására készülnek.
Adj gyermekáldást a gyermeket váróknak! 
Add, hogy a gyermekeket nyitott szívvel,
örömmel fogadják mindenütt a világon, 
mint a Te remekműveidet,
mint az egyik legdrágább ajándékot, amit a Te kezedből kaphatunk.
Add, hogy mi is az élet barátai legyünk!
(Add, hogy a gyermekvárás ádventje
a gyermek megérkezésének karácsonyi öröméhez vezessen!)
Add, hogy minden gyermekben felismerjük a Te képmásodat!
Add, hogy biztos kézzel, nagy szeretettel vezessük őket,
a gyermekek pedig növekedjenek bölcsességben, 
élő hitben és a szív jóságában, Amen.

Chiara 28 éves volt, amikor 2012. június 13-án, nem sokkal kisfia születése után rosszindulatú daganatos betegségben meghalt. Mennyei születésnapjának ötödik évfordulóján férje, Enrico Petrillo nyilatkozott az Aleteia katolikus hírportálnak.

 
A nagyböjt a belső szabadság megedzésének ideje. Ezt gyakorolhatjuk evésnél és ivásnál, ha tudatosan lemondunk az alkoholról és a húsról. De vonatkozhat az időnk és napjaink beosztására is. Nagyböjtben tudatosan átnézhetjük egyszer naptárunkat, és átgondolhatjuk, mit tudunk valahol törölni. Biztosan találunk időpontot, amivel mi magunk terheljük önmagunkat.
A nagyböjt olyan, mint a test és a lélek tavaszi nagytakarítása. A testet a böjttel salaktalanítjuk, a lelket pedig több idővel és csenddel.

Aquinas Guilbeau amerikai domonkos szerzetes, erkölcsteológus megosztott egy történetet, melyben a nagyszülők véletlenül megtalált szerelmes levelei erősítették meg a következő nemzedékeket, tanúskodván arról, milyen mély és gyengéd érzelmekből származnak.

 

A Szentszék január 2-án hozta nyilvánosságra azt a levelet, amelyet a szentatya aprószentek ünnepén (dec. 28-án) küldött el valamennyi püspöknek. Azt kéri, hogy hallják meg a gyermekek sírását, tudatosítsák sanyarú életkörülményeiket, és tegyenek meg mindent életük és boldogságuk előmozdításáért. Ferenc pápa levelét teljes terjedelmében közöljük.

Az egyházjogilag rendezetlen életállapotban lévőknek, újraházasodott vagy új tartós kapcsolatban élő elváltaknak tartott háromalkalmas AVE-kurzust az Emmánuel Közösség. A program záró szentmiséjét december 10-én Budapesten, a Szent Kereszt-templomban Erdő Péter bíboros mutatta be.