Retro játékok

Élve Fogd El Retro játék
Élve Fogd El Retro játék

Ha a családokról beszélünk, akkor egy hosszú, legalább évtizedeket, de inkább még hosszabb időszak jut eszünkben, hiszen a generációk által megélt időszak is több emberöltő.

A retro játékok is ilyen, több generáció számára is ismert termékek.

Lehet csoportosítani alapanyag alapján

  • fajátékok
  • textil játékok
  • papírból készült játékok

Amióta mesefilmek készülnek, a főbb szereplőkkel késztettek különböző játékokat, hogy a gyerekek otthon is eljátszhassák a mesében látottakat. Ennek a szerepjátéknak nagyon fontos szerepe van a gyerekek későbbi szocializálódásának, ezenfelül ki tudják magukból játszani a stresszt, és az esetleges konfliktusokat.

A gyerek-jatekok.hu weboldalon nagyon sok régi magyar mesefilmhez kapcsolódó játék is elérhető, mint a Kockásfülű nyúl, Mazsola és Tádé, Boribon és még mások. Ezek a mesék egy része bábfilm volt, így kézenfekvő, hogy kesztyűbáb formában is kaphatóak a szereplők.

Vannak időtlen retro játékok, pl a sakk, dáma, klasszikus kártyák, mint a römi, vagy magyar kártya vagy akár csak a dobókocka. Ezeknek is létezik egyszerűbb változata, amivel a gyerekek is tudnak a felnőtt családtagokkal együtt játszani.

Sok régebben megjelent társasjáték is retro játékká fejlődött, hiszen annyira népszerű lett. Ezek a játékok szabályai egyszerűek, könnyen érthetőek a különböző korosztályok számára, és van benn verseny és humor faktor is. A teljesség igénye nélkül javasoljuk a Monopoly és a nagyon hasonló Gazdálkodj Okosan társasjáték különböző változatait, az Élve Fogd el Állatos társasjátékot, különböző betűs játékok Scrabble vagy Rummikub.

Élve Fogd El Retro játék
Élve Fogd El Retro játék